PerennojaBauhausista tarttui Hosta 'White Feather' -jalokuunlilja jonka lehdet ovat ainutlaatuiset. Keväällä lehdet nousevat täysin valkoisina ja kasvukauden edetessä ne vihertyvät ja niihin muodostuu vihreitä juovia. Lajike viihtyy lehtiensä värityksen vuoksi myös aurinkoisella paikalla.

Asia ihan erikseen on, mistä palstalta löytyy sille sopiva paikka. Toistaiseksi kasvaa ikkunalaudalla ruukussa odottaen kevättä.

1.4 Turun messuilta oli ns. "pakko ostaa" 4 saniaista.


Sorehiirenporras Athyrium filix-femina 'Frizelliae'
Pystykasvuinen. Sirorakenteinen saniainen, jonka vaaleanvihreät lehdet ovat venemäiset, 2-3 kertaan parilehdykkäiset. Pikkulehdykät teräväkärkiset. Ruskeasuomuiset lehtiruodit. Itiöpesäkkeet ilmestyvät lehtien alapinnoille loppukesällä. Ei siedä kuivumista. Ruskeutuu varhain. Kasvuympäristö: kostea, tuore. Hoito:Tasainen kosteus. Ei vaadi jakamista. Lisääminen:Jakamalla, lisääntyy myös itiöistä. Soveltuvuus:Kosteikkokasvi. Ei tuuliselle paikalle.

Hiirenporras Athyrium Ghost
Kasvutapa ruusukkeinen. Oikeassa ympäristössä kestävä ja kaunis, kaipaa kosteahkoa ja varjoisaa kasvupaikkaa.

Kampasaniainen Blechnum spicant
Kampasaniasta tavataan Euroopassa laajasti sekä erillisillä alueilla Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. kasvavan kasvin lehdet ovat liuskoittuneet tiheästi kampamaisen näköisiksi. Kasvulehdet ovat talvivihreitä, mutta itiölehdet lakastuvat syksyllä

Hirvenkieli Asplenium scolopendrium
Keski- ja Etelä-Eurooppa, Pohjoismaissa sitä kasvaa mm. Gotlannissa ja Norjassa Atlantin puoleisella rannikolla.
Lehdet kiiltävän vihreät, kielimäiset, aaltoreunaiset, 10–60 cm pitkät ja 3–6 cm leveät. Lehtien alapinnalla poikittaisia itiöpesäkkeitä, kasvutapa ruusukemainen.
Kasvupaikka: Puolivarjo–varjo, hieman emäksinen lehtimulta, tuore–kostea, mutta ei talvimärkyyttä. Voi kasvattaa kallionkolossa tai kivimuurin raossa, mutta jää silloin pienemmäksi.
Menestyminen: Vähän kasvatuskokemuksia. Luultavasti arka ilman kunnollista lumisuojaa.