Oxalis

articulata
'Festival'

deppei

Eli ihan vaan onnenapila.Löytyy kahta nelilehdykkäistä lehtikuvioltaan eriävää muotoa. Toisessa vain hento tumma raita lehtilavassa ja toisella selkeä tumma kuvio " Iron Cross".


Inops, syn. Oxalis depressa

Ei uskoisi, että pienistä "herneistä" kasvaa kesän aikana runsaasti kukkiva apilanlehtinen mätäs


lasiandra

Meksikonkäenkaali
Kaunis oikuttelija. Kasvaa kyllä, mutta toisinaan kasvattaa ensin vain kukkavarsia ja antaa odotuttaa lehteen puhkeamista, joskus kasvattaa lehtiä ja on viherkasvina, kunnes yllättäen räväyttää loistavat kukkansa ihailtavaksi. Niin tai näin kukkien väri pitää nähdä livenä.


obtusa 

'Cream puff'

'Damask rose'

'Flame'

'Moeran'

purpurea 

'First love'

'Garnet'

rubra

Avasi ensimmäiset kukkansa 23.3.16.

Lapsuudessani 70/80-lukujen taitteesta 90-luvun alkupuolelle, oli vuosia äitini vaalimana, pinkkinä etelä-ikkunan väriläiskänä joka kesä. Aikoinaan äitini sai sen alun, vaihtona kolmeen siniseen saintpauliaan Silvon-kartanosta. Myöhemmin parista muutosta selvinneenä se vain mätäni eräänä talvena. Nyt yli kaksi vuosikymmentä myöhemmin onnistuin onnekseni jälleen saamaan alun viime keväänä ko. kasvista.


sonderiana

stenorrhyncha

triangularis
onnenapila on ihan eri kasviKolmiokäenkaalin, Oxalis triangularis kasvatus alkoi vuosia sitten kahdeksasta juurimukulasta. Onnistuneiden talvetuksien johdosta kanta on vuoisien kuluessa kasvanut ja nyt triangularista löytyy väriläiskänä pation ruukuissa, amppeleista ja ihan perennapenkistä.
Talvetus kellarissa kuiviltaan, uudelleen istutus toukokuussa. Pidetään siistinä nyhtäisemällä kuihtuvat kukintovarret ja lehdet, irti juurakosta.

triangularis


'Fanny' 
triangularis 
'Marmer'

Kauniin vaaleanvihreä muoto kolmiokäenkaalista.
'Mijke'

triangularis ssp. papilionacea

triangularis ssp papilionacea 
'Birgit'

Ei kommentteja: