27.5.2016

TorillaKasvimaan kylvöt ovat jääneet tekemättä, kuten moni muukin asia. Kuitenkin vahingosta viisastuneena (viime vuonna jäin "nuolemaan näppejäni"), aamuisen torilla käynnin tuloksena istutusta odottamassa purjoa, basilikaa,lehtiselleriä ja salvia. Kasvihuoneessa potteihin kylvetyt persiljat itävät hyvää vauhtia joten vielä vähän salaattia ja tilliä suoraan maahan kylvettynä, sekä jotain viimevuotisia pussin pohjia, niin kasvimaan pitäisi olla suht' ok.

Harvoin palstalla ehtii istua, edes kahvia juodessa. Kuitenkin kun askel alkaa pikkuhiljaa painaa..
Vaihtona omenapuiden leikkausta vastaan, kahden istuttava käytetty keinu löysi paikkansa patiolta.
Nähtäväksi sitten jää ehtiikö siinä istua, ennen pakkasia.

Portikaarikin sai hionnan jälkeen, jäkeen uuden maalipinnan, hohtaen nyt palstan reunassa majakan lailla. Koska pelastuslaitoksen toiveena viime tarkastuskierroksella oli mahdollisimman selkeä palstojen numerointi, kaivettiin laatikon pohjalta joskus hankitut numerot, jotka kiinnitettiin myös kaareen. Ei ollenkaan hassumman näköistä. Ovikellokin sai arvoisensa paikan.
Nyt vielä itse portin maalaus ja (toivottavasti) elpyvien köynnösten paikoilleen tuenta, niin voi kesä tulla.

Vuosi vuodelta talvehdittavien ruukkujen ulosvienti ja uudelleenistutus on vain siirtynyt, siirtynyt ja siirtynyt. Viimeiset pelargonit näkivät auringonvalon, talven kellarissa vietettyään vasta tänään. Kaksi päivää on mennyt daalioitten, begonioiden, töyhtövanojen, kriinumien, sinisarjojen,onnenapiloiden jne. istuttamisessa ja homma on vasta puolessa välissä. Plussana on ettei niiden lukumäärä ole tänä vuonna kasvanut ostojen kautta kuin yhdellä valkoisella kriinumilla (kaikki vanhat hennonvaaleanpunaisia). Lisäksi muutama juurakko kuten aina, ei vain kestä talvisäilytystä (esim. iso taaro ruukku nyt täynnä pelkkiä mätiä mukuloita), mutta viihtyessään varsinkin daaliat kaipaavat vuosittaista jakamista.
Kartanobegonioiden vanhoja mukuloita Begonia boliviensis 'Bertini'

Kukinta puutarhassa etenee. Vaikka esimerkiksi jalkalehti ehti kukkia helteiden aikana täysin huomaamatta, puutarhassa kevellessä päivittäin tekee uusia löytöjä
Heidinkukka, (Cortusa matthioli), Klockviva. Syksyllä jakamisesta huolimatta selvisi 100% talvesta
pensasmustikka
Ukkolaukka (Allium hollandicum) Ei vieläkään näkyvissä tumman lilaa eikä valkoista kukintoa

Lehtokuusama.( Lonicera xylosteum)

Osalla kasveista myös lehdet ovat tähän aikaan vuodesta erityisen kauniit
Laikkuköynnös (Actinidia kolomikta) ,kameleontbuske

Lähetä kommentti