29.6.2016

Kitchen garden

Juhannuksena tuli laitettua kasvihuone vihdoinkin kuntoon. Työtä ei teettänyt niinkään istuttaminen vaan huoneen tyhjentäminen. Talvituhoilta säästyneitä kasveja kun oli kertynyt ruukutettuina jo pariinkiin kerrokseen, saamaan "tekohengitystä". Monien juurakonpalojen/pistokkaiden kohdalla lämmin,kostea ja suojaisa kasvuympäristö auttoi uinuvia silmuja ja heikkoja juuria uuteen kasvuun, siten muutama laji pelastui täydelliseltä tuholta.

"Sopimusviljelijäni" kasvattamat chilit ja paprikat olivat huoneeseen siirtyessään kukintakokoisia. Parissa oli jo komeat podit. Siirtovaiheessa yhden paprikan latva taittui ja siten leivänpäälle sai ns. omaa satoa ihan tuoreeltaan. Huomasi mausta ettei kyseessä ollut vesiviljelty yksilö.



Keripukin torjuntaan kun tuli aiemmin istutettua normisipulin istukkaita 2 kg. Varmuuden vuoksi ajattelin laittaa myös vähän purjoa, kun oli pari torilta ostettua taimipottia odottamassa maahan pääsyä. Turpeessa hyvin kasvaneet taimet irrottelin varovasti toisistaan ja leikkasin juuret runsaan sentin pituisiksi tupsuiksi sekä latvoin jokaisen taimen liiallisen haihduttamisen ehkäisemiseksi. Niitä sitten tökin hyvin käännettyyn maahan kuin kiinalaiset riisiä pelloilleen. Jossain vaiheessa loppui tila, jolloin tuli mieleen laskea montako tainta tuli. 72 tuntui laskemisen jälkeen riittävältä määrältä joten loput taimet saivat mennä osaksi kiertokulkua kompostoidussa muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti