4.7.2016

Palavaa rakkautta

Kuten monet monet muutkin kukat, myös palavarakkaus Lychnis chalcedonica, brinnande kärlek, studentnejlika, aloitti kukintansa poikkeuksellisen aikaisin. Hyvä niin, nyt on toivoa saada itävää, kypsää siementä ensi kevään kylvöksiin. Varsinkin perinteinen punainen lajike, tuntui kärsivän viime talvesta ja versoi keväällä huonosti. Kommentteja saa kuulla että, ainoastaan tulenpunaista lajiketta saisi kutsua palavaksi. No, kukin saa kutsua muita värimuotoja miten haluaa. Valkoinenhan on viattomuuden ja puhtauden väri kun taas vaaleanpunainen romantiikan ja salattujen tunteiden.

Lychnis chalcedonica 'Carnea'
Lychnis chalcedonica 'Alba'

Lämmin sää on saanut myös hyönteiset aktiivisiksi
kultakuoriainen (Cetonia aurata)
Peippi-tai lehtikuoriainen 
mantukimalainen
Mantukimalainen (Bombus lucorum) oli aiemmin harvinainen vieras palstallani. Kolmena vuonna hankin viljellyn mantukimalaisyhdyskunnan ja nyt niitä on jopa enemmän pölyttämässä kukkia kuin alkuperäislajina tavattua musta/oranssia kivikkokimalaista (Bombus lapidarius)
kivikkokimalainen
ampiaispyydys
Yleensä ampiaispyydys on pitänyt laittaa paikoilleen hedelmien ja marjojen kypsyessä, mutta tänä vuonna ampparit ovat herenneet agressiivisiksi aikaisin ja valtaavat pesäpaikoikseen linnunpönttöjä, kun saavat äkkilähdön rakennuksista.


Lähetä kommentti