10.9.2017

Kiitollisuutta

Positiivinen yllätys oli portilta löytynyt mansikkavadelman (Rubus illecebrosus) suurehko taimipaakku. Taimi oli kukassa ja täynnä kehittyviä marjoja. 
mansikkavadelma (Rubus illecebrosus)
Jos lämmintä riittää on siis toivoa saada ainakin maistiaisia ja testata onko maku kasvin nimen veroinen, vai vain kauppiaiden keksimä houkutus.
Oma, viime keväänä Turun puutarhamessuilta hankittu, on n. 1/10 nyt saamastani. Eikä sillä ole aikeitakaan kukkia.

Koko viikonloppu satoi ja maa olis uomaisen märkää. Mökillä käydessä, tehtävät rajoittuivat vain ruukkujen kallisteluun. En usko, että jättiagavet yhden kesän aikana sopeutuvat kasvamaan lumpeiden lailla.

Kun ei voinut tehdä puutarhassa töitä, ilman että, kengissä olisi ollut kilon painoiset savipaakut, oli ainut vaihtoehto lähteä kiertelemään puutarhaliikkeitä. Niin ainakin todistelin asiaa itselleni jälkeenpäin.

Kun "halvalla" sai tuli ostettua erilaisia kanervia (Calluna/Erica) ja mm. juhannusruusun, (Rosa spinosissima, synonyymi Rosa pimpinellifolia) en vain osaa käyttää Pimpinella nimitystä, lajikkeet ''Tove Jansson'. ja 'Kerisalo', sekä sitruuna eli palsamiköynnös Schisandra chinensis (fjärilsranka)
Lähetä kommentti