3.4.2020

Nyt kun pitäisi olla aikaa

Korona saapui yllättäen ja vajaassa kuukaudessa muutti kaiken myös täällä Suomessa. Ihmiset eristäytyvät koteihinsa ja yrittävät miettiä jotain mieltä kohentavaa toimintaa.  Me joilla on siirtolapuutarhamökki ja vielä suhteellisen lähellä varsinaista asuntoa olemme onnellisessa ja etuoikeutetussa asemassa.  Mikä sen parempaa kuin puuhastella omalla mökillä ihastellen kevään merkkejä ja vaihtelevaa säätä. Onneksi viime viikolla sai koko palstan haravoitua. nyt se ei viiden sentin lumessa oikein onnistuisi.

Sisäpuhteina olen käynyt läpi nurkkiin kertyneitä siemenpusseja. Osalla ikää jo vuosia. Kaikesta huolimatta, se ei pelaa joka pelkää ja yrittänyttä ei laiteta vai miten se nyt menikään.
Kolmisenkymmentä taimiruukkua (31.3) kylvettynä. Osa siemenistä kylmäkäsittelyn tarvitsevia, joten ensi viikolla ulos sään ja kaikenmaailman eläväisten armoille. 
Nopeimmat itivät jo tänään, samettiruusut, minanköynnös ja hyasinttipapu.

Vieläkin nopeampia tuntuvat olevan "lautalle" kylvetyt tomaatit. 2 vrk ensimmäisen pienen juuren ilmestymiseen. Chilit antavat vielä odottaa itseään.

2 kommenttia:

  1. Monta taimiruukkua olet istuttanut! Laitoin viime viikolla muutamaan purkkiin salkoruusua ja päivänsineä, vielä pussissa kosmoskukkaa.
    Totta puhut, tänä keväänä puutarhamökki mainio puhdepaikka.

    VastaaPoista
  2. Nyt kylvettynä salkoruusu saattaa ehtiä kukkia jo tänä kesänä. Päivänsinet ajattelin kylvää vasta kuun lopulla. Ovat niin hankalia kun kietoutavat kaikkialle ja sitten katkeilevat kun yrittää irrottaa.

    VastaaPoista