22.3.2021

Teimme taas rekiretken

Luvattiin jopa kymmenen asteen päivälämpötiloja.  Mahtavaa, voiko tämän sisällä kyhjöttämisen siis pikku hiljaa lopettaa ja siirtyä ulos. Lumi ainakin jo näillä säteillä sulaa silmissä. Niimpä päähän pälkähti kerrankin suorittaa kevätkalkitus siten kuin itse opetan, eli keväthangille. Eipä tuo ollutkaan niin yksinkertaista kuin luulin. 

Isoon puutarha/maatalous liikkeeseen rynnättyäni, tuli seinä yllättäen vastaan. Noutopihan hyllyt jossa ennen oli ollut dolomiittikalkkia ammottivat tyhjyyttään. Kassalla oleva myyjäkään ei uskonut asiaa todeksi vaan lähti erikseen vielä minun kanssa katsomaan mokomaa ihmettä, joka oli totta.

Koneelta etsittiin, joo kyllä pitäis olla mutta ei oo. Dolomiitit olivat ja pysyivät kadoksissa.  No, juuri tänään avausta yrittävältä puutarhapihalta löytyi lähes vastaava tuote nätissä muovipussissa. 25kg runsas seitsemän eeroa, kun Juuan dolomiittikalkki olisi ollut 40kg alle tuon seitsemän. Olin kuitenkin juuri tänään päättänyt levittää kalkin, ei auttanut, hampaiden kiristely. Juualainen olisi ollut vielä paperipussissa jonka olisi voinut hätätilassa vaikka polttaa.

Seuraava vaihe olisikin miten saada tuo ostamani 100kg erä mökille. Jälleen tuli toteen mitään ei kannata heittää hukkaan. Metallinen lumikola jolla ei ole koskaan työnnelty lumia, olikin oiva ahkio jolla koko kuorma meni kerralla autolta, mökille lumen pinnalla luistaen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti